Over mij

Het bijzondere van het alledaagse

Sedert 2002 ben ik gaan fotograferen en later gaan filmen. Als materiaal gebruik ik voornamelijk foto’s en videobeelden van daar waar ik ben.  Soms maak ik ook teksten of werk  ik drie-dimenionaal.
Ik werk mijn concepten uit met verschillende materialen en innovatieve wijzen van exposeren. Mijn installaties leiden bij bezoekers tot een vernieuwende beleving. Erfgoed loopt als een rode draad door mijn werk. Ik vind veel inspiratie in natuur en landschap.
Voor collega kunstenaars maak ik filmpjes waarbij ik me laat inspireren door hun werk. Mijn filmstijl kun je kenmerken als observerend filmen van de werkelijkheid. Bij de documentaires leg ik me toe op regie, cameravoering, interviews en montage. Daar heeft mijn lijf zijn thuis
Sedert 2011 maak ik deel uit van de Vlasunie, een kunstenaarscollectief die kunst op locatie maakt. Binnen deze projecten werken we gezamenlijk het concept uit en verleg je grenzen (locaties: Vlasroterij, akkerrand in Mookhoek, het Vuurtorentje van Willemstad en het Gastels Laag (Heerlijke Kunst), Dekmantel aan de Vlist, Tijdspanne tijdens de Kunstschouw Schouwen-Duiveland.
Van 2012-2014 ben ik lid geweest van het bestuur van de HWK en hebben we een vernieuwde aanpak ingevoerd bij de Open Atelierroute in de Hoeksche Waard.
Van 2007-20213 ben ik vrijwilliger geweest bij het bram roza festival waar ik een platform vond voor het verbinden van meerdere kunstuitingen (poëzie en kunst) en community-art. Uitgewerkte concepten: Koekeloeren en Multitech, Daar fluistert de wind haar geheimen in het riet, Tussen de regels.
Sedert 2015 wonen en werken we in Rotterdam, in een voormalig gemeenschapshuis van een kerk, met uitzicht op de Hofbogen. Dit pand vormt een uitdaging om bewoonbaar gemaakt te worden omdat het vooral grote en hoge ruimten heeft. De akoestiek vormt een uitdaging. Onze slaapkamer is een yurt en deze materialelen inspireerden me om  te gaan werken met wollen stoffen, en  vilt-opbjecten gaan maken. Gevilte gordijnen van wol, vlas en andere vezels. Gevilte vachten op de grond. My house is my project. Soms verf ik mijn wol ook zelf met natuurlijke verfstoffen zoals meekrap, fluitenkruid, afrikaantjes of indigo.
Sedert 2019 maak ik weer video’s aan de lopende band. De band Dark Sine speelt geïmproviseerde muziek in onze studio en ik  kan deze nummers met beelden verrijken tot muziekvideo’s. Een geweldige uitdaging die mijn liefde voor het beeld en prachtige muziek bij elkaar brengt en een nieuwe impuls heeft gegeven. Alle video’s zijn te vinden op https://www.youtube.com/channel/UCUeYJB0sn5n7dyj8DjNoIZQ/featured