Installaties

Installatie Tassen

Kunst op locatie

Als gastkunstenaar te Almelo op uitnodiging van SARA, werkten we in een leegstaand winkelpand, een grote, parkeergarage-achtige ruimte.

Beton dempt de stemmen uit het verleden.

In het donkerste deel ontwikkelde ik de installatie TASSEN, een serie tassen gemaakt van foto’s uit de stad (kerkstenen, plavuizen, glas van sheddaken). De stemmen en beelden uit Tassen dragen oude verhalen die we niet mogen vergeten. Het licht in de tassen versterkt het geheimzinnige en meervoudig te duiden verleden; de verteller is Gerard Vloedbeld (89 jaar, oud-journalist en amateur historicus).

Oude plekken

De schoonheid van het verval

Sommige plaatsen in de wereld hebben al eeuwen eenzelfde bestemming. Ik voel me aangetrokken tot deze plekken, omdat er vaak zoveel prachtige dingen te zien zijn en er nog een stilte kan heersen die niet van deze tijd is. Jaar na jaar hebben het weer en de plantengroei indrukken achtergelaten waardoor zich een andere dimensie van leven manifesteert.
Met de installatie Carnac verbind ik oude plekken met elkaar door de grote foto’s op te stellen in oude parken of tuinen.

De fotodoeken zijn 3.00×1.50 meter.
Voor plaatsing van deze installatie kunt u contact met mij opnemen.

Bram Roza Festival

platform voor poëzie – kunst – muziek

 

Bij het Bram Roza Festival ben ik lid van de werkgroep die jaarlijks een een ‘tiendaags’ kunst- en cultuur festival organiseert op het GORS te Nieuw-Beijerland.
Dit platform biedt de mogelijkheid tot het uitwerken van concepten, community-art in samenwerking met vele disciplines, andere kunstenaars en scholen.

Mijn actieve bijdragen:

2007: het concept KOEKELOEREN: foto- en filmhuisjes als KOE beschilderd op het gors – intieme expositieruimten voor kunstenaars en leerlingen van het VO die A/V projecten tonen / de huisjes zijn een ontwerp van Rien Olijslagers
2008: het concept DAAR FLUISTERT DE WIND HAAR GEHEIMEN IN HET RIET: community-art met KOREN-dijk, een groot gelegenheidskoor op het gors; composities: S. Swinkels, muziek:Crescendo; verhaal van Hanneke le Clercq
2009: het concept GOLVEN: betongazen wanden met kunst op het gors en Tiengemeten; over het contrast van de skyline op het gors te Nieuw-Beijerland

http://www.bramrozafestival.nl

Land-Art

Land-Art of Landschapskunst

De natuur is een grote inspiratiebron voor mijn foto- en videowerk.

Soms kunnen kunstenaars in het kader van een festival of kunstroute kunst maken ‘in de natuur’ en ‘van de natuur’.

Land-Art of Landschapskunst.
Bij Land-Art is de omgeving waarin je je kunstproject ontwerpt onlosmakelijk onderdeel van het kunstproject.

Kunstuitingen van Land-Art zijn tijdelijke en unieke belevingen door de wisselingen van de tijd, het weer en de seizoenen.Voor een fotograaf is het maken van Land-Art een dubbele uitdaging omdat het werken met fotografisch materiaal bepaalde beperkingen heeft, vooral door het eendimensionale karakter van een afbeelding.