Erfgoed en Dark Sine

#26 is het nummer Final Taxi

Deze opnamen maakte ik in het bos in de duinen van Oostkapelle.
Overigens worden de titels van de nummers door André, de bassist gemaakt. Hij mixt ook het geluid.

Hoe kies ik mijn onderwerp per nummer? Op basis van de sfeer die de muziek bij me oproept en in laatste instantie de titel van het nummer. Waar ik ook ben, als iets me raakt, dan film en fotografeer ik daar.
Omdat ik nogal uitvoerig film en fotografeer, en de essentie van een plek tot me door laat dringen, heb ik doorgaans veel materiaal.
En soms komt de uitwerking van de beelden griezelig dichtbij te titel. Zoals in het nummer #26 Final Taxi, met beelden van de ruïne van een bunker.

#29 Right of Spring. Deze beelden heb ik gemaakt al fietsend door een prachtig laantje in het bos te Oostkapelle. Zondagochtend om 8 uur ben ik daar naar terug gegaan, zodat er nog geen mensen zouden zijn. Bij deze opnamen met mijn iphone gebruikte ik een Osmo Stabilizer. Hierin klem je de iphone en hij wordt automatisch gestabiliseerd. Een geweldige manier om een ‘rider’ te maken.

#14 Washed Ashore is een van mijn eerste video’s, waarin ik met beelden van ‘erfgoed’ werkte. We waren op een lente zondag gaan fietsen langs de Maas op Zuid en kwamen door de Piekstraat. De droevige tonen van het zelfgemaakte instrument van Andre en de verlaten machinefabriek Feyenoord deden de rest.

Final taxi

Spring

Washed Ashore