Kunstinstallaties met de Vlasunie

Tijdens de kunstroute in de Krimpenerwaard “Kunststroming” maakten wij in september 2016 met de Vlasunie de installatie DEKMANTEL op de Koeneschans aan de Vlist. Dekmantel bestaat uit 88 vaandels opgesteld op houten kruisen – zij symboliseren gevallenen door de eeuwen heen – en drie gedichten.
Een aantal reacties van de vele bezoekers die rustig de tijd namen
om beeld en tekst in zich op te nemen.
dit gaat nu eens over mensen en niet over dingen het is een eerbetoon aan alle gevallenen het komt echt bij je binnen het is heftig ik vind het bloederig dit is echte kunst, omdat ik dit voel ik ben erdoor geraakt ik ben er stil van geworden

 

 

 

 

 

 

De Vlasunie bestaat sedert 2011 en kiest ieder jaar een locatie waarvoor we een gezamenlijke multimediale installatie ontwikkelen en uitvoeren. Dit jaar werd het Dekmantel op de Koeneschans. Een schans aan de Vlist die ooit deel uitmaakte van de Oude Hollandse Waterlinie.

We gebruikten wol en organza om de vaandels te vilten en maakten houten kruisen Er waren drie gedichten voor deze installatie geschreven die op iedere hoek beluisterd konden worden. De Vlasunie bestaat uit:
Met vlnr Maatje van Eck, San Vermaas, Nicole Verhoeff, Dis Groenhoff, Wim Bauer, Ankie Winkelman.