Winnaar van de Proeverij 2010 gemeente Binnenmaas

Gisteravond stuiterde ik door de avond heen.
Twee dagen hebben we hard gewerkt om de verschillende installaties en beamerprojecties op te stellen. Vanaf half 6 draaide alles naar tevredenheid. Om tot rust te komen ben ik bij mijn installatie met fotografische lichtobjecten gaan zitten (opgesteld in de ronde trouwzaal). De klanken in het spaarzame licht werkten uitstekend. Om half zeven kwam Erik Besteman meegenieten.

Sfeer van installatie met fotografische lichtobjecten

Geuren van de catering ‘mes op tafel’ wekten onze eetlust op.
Rond 7 uur kwamen de eerste bezoekers binnen. De hoofdrolspelers van de documentaire ‘als ’t mot dan komt ’t er’ over Cillaarshoek waren er allemaal. De film draaide in een vergaderruimte en daar zaten ze allen gezellig te kijken. Geweldig moment!

Gasten kijken toe

Wethouder Ed Lafeber opende de Proeverij. Bezoekers bekeken de expositie en konden daarna hun stem uitbrengen. De andere genomineerden waren Ingrid van der Kamp en Marieke Verkerke.

Wethouder Ed Lafeber opent Proeverij 2010

Over de visual GANZEN, geprojecteerd op het plafond heb ik veel complimenten gekregen en de aanbeveling dat de gemeente deze maar moest aankopen als ik zou winnen…

Visual GANZEN
Projectie van overvliegende ganzen in de hal

Na negen uur werden de stemmen geteld en om half 10 stonden we opgesteld:

Ik neem de eerste felicitatie in ontvangst
Alle drie een mooie bos bloemen
We kijken naar de overvliegende ganzen...

Dank aan alle gasten van gisteravond! En dank aan helpers bij het opstellen (Theo, Donja, Geke, Aart, Frank) en weer afbreken (Jan, Trudi).
En vooral dank aan de gemeente Binnenmaas die kunst al meer tien jaar een warm hart toedraagt in de vorm van een kunstcommissie / Proeverij.

Publiek Proeverij 2010
Napraten
Maatje in gesprek met Gabriel Zilverschoon
Mijn moeder was ook heel trots